Bramborové lokše s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
 - Sacharidy 146 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 892.5 mg
 - Vláknina 26275 mg
 - Vitamín A 26275 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku).
 - 
                                3
Lokše upečeme na rozehřáté plotýnce a potřeme je rozpuštěným máslem a povidly. Posypeme mákem, moučkovým cukrem a stočíme.