Bramborové placky s tečkami-lokše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Povidla švestková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 1071.4 mg
  • Vláknina 12644 mg
  • Vitamín A 12644 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem uvaříme brambory a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto.

  • 2

    Vyválíme váleček a z něj krájíme kousky velké asi 4cm. Na pomoučeném vále je rozválíme na placky o průměru cca 15cm. Z obou stran nasucho opečeme (nejlépe na plotýnce nebo na teflonové pánvi), poklademe máslem, naplníme povidly, srolujeme a podáváme.

Komentáře k receptu