Turecký salát
Suroviny
- 40 g Kapary sterilované
 - 100 g Okurky nakládané
 - 40 g Salát hlávkový
 - 200 g Filé z aljašské tresky
 - 10 g Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1355 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 162.7 mg
 - Draslík 76.6 mg
 - Vláknina 3303.5 mg
 - Vitamín A 3303.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé udusíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Potom maso nakrájíme na malé kousky, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, na nudličky nakrájený hlávkový salát, kapary a natvrdo uvařené, nakrájené vejce.
 - 
                                3
Vše zakapeme olejem a zalijeme marinádou z oleje, octa, pepře a soli. Salát ozdobíme nasekanou petrželkou.