Turecký rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 125 g Jogurt bílý
  • 400 g Rýže dušená
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 159.4 mg
  • Vláknina 2989.8 mg
  • Vitamín A 2989.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou rýži promícháme s majonézou a jogurtem.

  • 2

    Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, omyté, na kostičky nakrájené jablko, očištěné, nadrobno nakrájené papriky, plátky mandlí, sůl a pepř.

  • 3

    Vše dobře promícháme a necháme chvíli rozležet.

  • 4

    Salát podáváme studený.

Komentáře k receptu