Špenátová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1052 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 94.6 mg
 - Draslík 1439.2 mg
 - Vláknina 3371 mg
 - Vitamín A 3371 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté špenátové listy vložíme do malého množství osolené vody a povaříme. Měkký špenát přecedíme a po okapání nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
Připravený špenát vložíme do vařícího vývaru, přidáme 30 g másla, rozšlehané vejce, pepř, muškát a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném ohni přihřejeme, až polévka zhoustne. Nakonec přidáme podle chuti sůl.
 - 
                                3
Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.