Květák dušený se žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.28 kávová lžička Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 30 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 351.3 mg
  • Vláknina 4097 mg
  • Vitamín A 4097 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme s citronovou šťávou a solí na oleji. Přidáme okapaný květák a vše prohřejeme.

  • 3

    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu