Karamelizované nové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 6.1 mg
 - Vláknina 4635.8 mg
 - Vitamín A 4635.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a zahříváme. Zakápneme citrónovou šťávou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
 - 
                                2
Nové brambory kartáčkem dobře očistíme a celé je vložíme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Scedíme přes sítko a překlopíme na pánev. Brambory dobře promícháme, aby se obalily v karamelu. Nezapomeneme osolit a opepřit podle chuti.
 - 
                                4
Zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k pečeným masům.