Telecí kotlety v česnekovém pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 1582.9 mg
 - Vláknina 11891 mg
 - Vitamín A 11891 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K přípravě česnekového pyré použijeme horní část hlaviček česneku, které vložíme do pekáčku oříznutou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a přikryjeme fólií. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a poté česnek vymačkáme ze stroužku a rozmixujeme.
 - 
                                2
Uvaříme brambory, scedíme a rozmačkáme. Přidáme do nich olivový olej, kapary a polovinu připraveného česnekového pyré, vše společně promícháme, osolíme a opepříme a dáme stranou.
 - 
                                3
Telecí maso osmahneme na pánvi s olivovým olejem, poté maso přendáme na rošt do pekáčku. Maso protřeme zbývajícím česnekovým pyré, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme, přidáme polovinu vína a vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
 - 
                                4
Do zbylé šťávy na pánvi přidáme zbytek tymiánu, vína a vývaru a vaříme 5 minut, dokud se 1/3 šťávy neodpaří.
 - 
                                5
Telecí maso podáváme s omáčkou a připravenými šťouchanými brambory.