Marinované okurky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Okurky
  • 20 g Kerblík
  • 25 ml Ocet vinný
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 295.2 mg
  • Vláknina 2197.5 mg
  • Vitamín A 2197.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové okurky očistíme a nakrájíme na delší hranolky. Zasypeme solí a necháme 20 minut odležet. Okurky mezitím pustí vodu, tu slijeme, okurky opepříme, zakapeme olivovým olejem a octem, posypeme najemno nakrájeným kerblíkem.

  • 2

    Podáváme k vařeným rybám.

Komentáře k receptu