Pečený tuňák se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 230 g Tuňák v oleji
  • 120 g Sýr Čedar
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 67.7 mg
  • Draslík 278.5 mg
  • Vláknina 5487.5 mg
  • Vitamín A 5487.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle smažíme mouku jednu minutu. Pánev odstavíme, přidáme hořčici, šťávu, zamícháme a vrátíme zpět na oheň. Za pět minut přidáme rozmačkaného tuňáka, těstoviny, polovinu nastrouhaného sýra a pepř podle chuti.

  • 2

    Směs nalijeme do ohnivzdorné mísy, promícháme a posypeme zbytkem sýra. V troubě pokrm pečeme asi dvacet minut. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu