Nadívané maso s kukuřicí a šunkou
Suroviny
- 200 g Kukuřice mražená
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Šunka dušená
 - 800 g Kuřecí prsa
 - 80 ml Olej stolní
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 80 ml Protlak rajčatový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 348.1 mg
 - Draslík 900.7 mg
 - Vláknina 4133.8 mg
 - Vitamín A 4133.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.
 - 
                                3
Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.
 - 
                                4
Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.