Vepřové maso nadívané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 20 g Žemle tuková
  • 10 g Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 224.2 mg
  • Draslík 1753.2 mg
  • Vláknina 7970.4 mg
  • Vitamín A 7970.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2549.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme ji mlékem. Přidáme vejce, máslo, nasekanou petrželku, muškátový oříšek, na másle podušené žampiony a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Připravenou směsí naplníme omyté vepřové maso, osolíme a pokmínujeme.

  • 3

    Maso vložíme na pekáček s máslem a upečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu