Rýnská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1226 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 54.2 mg
 - Draslík 307.7 mg
 - Vláknina 2485 mg
 - Vitamín A 2485 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.
 - 
                                3
Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.
 - 
                                4
Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.
 - 
                                5
Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.
 - 
                                6
Vše ještě krátce podusíme.