Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou
Suroviny
- 250 g Mrkev kořen
 - 400 g Krůtí prsa
 - 75 g Strouhanka
 - 200 g Anglická slanina
 - 400 g Vepřový bok
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Česnek
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1138 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 240 g
 - Sodík 943 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 367 mg
 - Draslík 735.2 mg
 - Vláknina 6154.4 mg
 - Vitamín A 6154.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým kmínem a dobře promícháme.
 - 
                                2
Očištěnou omytou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli s omytou zelenou petrželovou a celerovou natí, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme k ní mrkev, petrželovou a celerovou nať a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Vychladlou zeleninovou směs přidáme k mletému bůčku. Krůtí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme je se strouhankou, vajíčky, pepřem a solí k mletému masu. Vše dobře prohněteme a necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                3
Formu vyložíme tenkými plátky anglické slaniny tak, aby okraje přesahovaly asi 5 cm přes okraj nádoby, pak ji naplníme masovou směsí, překryjeme okraji slaniny, nádobu uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 180°C.
 - 
                                4
Vychladlou vepřovou terinu odložíme do chladničky a servírujeme až na druhý den se zeleninovou oblohou.