Hovězí panenka na kari s brambory
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 500 g Hovězí svíčková
 - 75 g Arašídy
 - 1 kávová lžička Kardamom
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 l Mléko kokosové
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Kari pasta
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 3 polévková lžíce Brusinková omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 1647.6 mg
 - Vláknina 22062.5 mg
 - Vitamín A 22062.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí panenku omyjeme a nakrájíme na malé medailonky. Očištěnou cibuli a brambory omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, brambory na kostičky.
 - 
                                2
Ve woku si rozehřejeme olej, dáme na něj kari pastu a mícháme. Když kari začne vonět, přilijeme kokosové mléko, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme brambory s cibulí, arašídy, celou skořici a kardamom. Pánev zakryjeme a při mírné teplotě brambory v mléce vaříme přibližně 15 minut.
 - 
                                3
Pak přidáme maso, brusinkovou omáčku a třtinový cukr, promícháme, ochutíme rybí omáčkou a zvolna vaříme 10 minut.
 - 
                                4
Když je vše měkké, ihned podáváme.