Kohoutí hřebínky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 466 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 14.6 mg
 - Draslík 277.1 mg
 - Vláknina 5395 mg
 - Vitamín A 5395 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí varlata odblaníme, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s karotkou, lehce orestujeme, přidáme hřebínky, varlata, žampiony, osmahneme, podlijeme vínem Madeira, podusíme, necháme víno ze dvou třetin vyvařit a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily hřebínky. V bešamelu rozmícháme lžičku mleté papriky a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Podáváme s dušenou rýží.