Králičí hřbet pečený s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 381.2 mg
 - Vláknina 969.5 mg
 - Vitamín A 969.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme.
 - 
                                3
Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát.
 - 
                                4
Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát.