Vepřové klobásy na fazolích

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 75 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 8 ks Klobása vepřová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1855 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 1350.3 mg
  • Vláknina 13105.8 mg
  • Vitamín A 13105.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové klobásky osmažíme na pánvi nebo opečeme pod grilem dozlatova.

  • 2

    Ve vyšší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme za stálého míchání oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, celer a česnek. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme rajčata i se šťávou. Vmícháme kečup a papriku, osolíme, opepříme a bez pokličky zlehka povaříme asi 20 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Nakonec vmícháme scezené fazole, opečené klobásy a vše prohříváme asi 10 minut.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu