Špenátové rizoto s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1538 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 54.9 mg
 - Draslík 420 mg
 - Vláknina 3519.8 mg
 - Vitamín A 3519.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme rozmrazit špenát a nahrubo jej nasekáme. Jemně nasekáme šalotku a česnek.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme olej a jemně na něm osmahneme šalotku s česnekem. Přidáme rýži a krátce opečeme. Postupně podle potřeby přiléváme zeleninový vývar. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut.
 - 
                                3
Do hotové rýže přimícháme špenát, bílé víno a mascarpone. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný parmezán.
 - 
                                4
Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a ihned podáváme.