Jehněčí bůček na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 461.1 mg
 - Vláknina 1747.7 mg
 - Vitamín A 1747.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na 6 porcí a pokapeme citronovou šťávou. Zprudka opečeme na rozpáleném másle, přidáme rozpůlená rajčata, bobkový list, osolíme, opepříme a necháme 30 minut dusit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.