Kreolská zeleninová rýže s fazolemi
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 100 g Fazole červené
 - 200 g Rýže dlouhozrnná
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 0.5 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 651 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 565.4 mg
 - Vláknina 7907.8 mg
 - Vitamín A 7907.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole necháme přes noc namáčet ve vodě. Poté vodu vyměníme a vaříme je cca 60 minut doměkka.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek najemno nakrájíme. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme na kroužky. Papriku omyjeme a nakrájíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a také nakrájíme.
 - 
                                3
Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, česnek a chilli. Vmícháme papriku, poté rýži a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přimícháme rajčata a zakryté dusíme na mírném ohni cca 15 minut.
 - 
                                4
Fazole necháme okapat, přidáme do rýže a společně dalších 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou. Koriandr opláchneme, lístky nasekáme najemno.
 - 
                                5
Rýži rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.