Uzená rolka se švestkovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
 - 250 g Bramborové knedlíky v prášku
 - 500 g Uzená rolka
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Hřebíček
 - 0.5 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2 l Voda pitná
 - 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 4 polévková lžíce Mandle
 - 6 polévková lžíce Povidla švestková
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Perník
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 265 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 20.8 mg
 - Draslík 275.9 mg
 - Vláknina 8150.4 mg
 - Vitamín A 8150.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou rolku vložíme do vroucí vody a cca deset minut ji povaříme. Poté vodu vyměníme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme, dokud maso nezměkne.
 - 
                                2
V mezičase uvaříme omáčku. V rendlíku ve vodě svaříme rozmíchaná povidla s mletým kořením a na nudličky pokrájenými mandlemi, které jsme spařili a oloupali. Do omáčky vmícháme smetanu, nastrouhaný perník, hrozinky a omáčku, následně alespoň čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni. Na závěr do omáčky vmícháme cukr.
 - 
                                3
Bramborové těsto v prášku připravíme podle návodu, vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na stejné kousky a vyvalujeme tenčí kousky. Válečky vaříme ve vroucí vodě zhruba osm minut, poté je vyjmeme, necháme okapat a v míse držíme na teple.
 - 
                                4
Na talíře rozdělíme plátky rolky, bramborové válečky a přelijeme švestkovou omáčkou.