Aromatická křupavá kachnička
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 1 ks Kachna mražená
 - 4 ks Zázvor celý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 0.25 ks Salát ledový
 - 3 ks Skořice celá
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 6 ks Badyán
 - 24 ks Palačinky
 - 0.5 hrnek Omáčka švestková
 - 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Pepř sečuánský
 - 6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1061 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 297.1 mg
 - Vláknina 18630 mg
 - Vitamín A 18630 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat.
 - 
                                2
Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů.
 - 
                                4
Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou.