Fettucine s kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Játra kuřecí
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Pažitka
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 15 g Hořčice dijonská
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 166.4 mg
  • Draslík 127.7 mg
  • Vláknina 6685 mg
  • Vitamín A 6685 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin očistíme kuřecí játra a nakrájíme je na plátky. Pažitku si nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a důkladně rozšleháme.

  • 3

    Na velké pánvi osmažíme na oleji na malém ohni cibuli a česnek. Vložíme kuřecí játra a smažíme je 2-3 minuty. Směs odstavíme a vmícháme do ní smetanu, část pažitky, hořčici, sůl a pepř. Potom omáčku přivedeme k varu. Průběžně ji promícháváme, vlijeme do ní rozšlehaná vejce a odstavíme ji.

  • 4

    Omáčku nalijeme na těstoviny a promícháme. Zdobíme strouhaným parmezánem a pažitkou.

Komentáře k receptu