Marinované jehněčí kotlety pečené
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.2 kg Jehněčí kotlety
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 194.4 mg
 - Draslík 776.8 mg
 - Vláknina 852.5 mg
 - Vitamín A 852.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety zbavíme tuku, osolíme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
 - 
                                2
Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, papriky, kmínu, majoránky, citronové šťávy a piva.
 - 
                                3
Druhý den v pekáči rozpustíme máslo, přidáme olej a marinované kotlety osmažíme z obou stran. Poté je zalijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až jsou kotlety měkké.
 - 
                                4
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.