Dušené klouzky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Houby čerstvé
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 1184.9 mg
  • Vláknina 15381.7 mg
  • Vitamín A 15381.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klouzky očistíme a oloupeme, nakrájíme na plátky. Na másle osmažíme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme klouzky a krátce orestujeme. Potom zakryjeme poklicí a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří.

  • 2

    Smetanu smícháme s moukou dohladka a vlijeme k houbám. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami, ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu