Bramborové a rybí smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Treska skvrnitá
  • 150 g Strouhanka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 0.67 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 193.9 mg
  • Draslík 1074 mg
  • Vláknina 9634 mg
  • Vitamín A 9634 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory na kostky. Poté scedíme a necháme okapat. Na chvíli je dáme znovu do hrnce a prohřejeme je, aby se osušily. Necháme vychladnout, poté dáme do mixéru s rybím masem, česnekem, cibulkami, chilli, kari pastou a solí. Rozmixujeme na hladkou kaši.

  • 2

    Bramborovou směs vložíme do mísy a smícháme s 60 g strouhanky, 2 lžícemi našlehaných vajec a dáme zvlášť do dvou misek. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů. Každou část obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Vytvoříme 8 placiček.

  • 3

    Rozpálíme na pánvi olej a placičky smažíme 4 minuty. Obracíme je, dokud nebudou propečeny do zlatova.

  • 4

    Poté je necháme osušit a podáváme horké.

Komentáře k receptu