Bramborové placičky s rybím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Filé rybí
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 20 g Citronová kůra
  • 50 g Pesto
  • 80 g Strouhanka
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 900 ml Voda pitná
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 69.1 mg
  • Draslík 645.2 mg
  • Vláknina 9702.5 mg
  • Vitamín A 9702.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Po pěti minutách přidáme k bramborám rybí filé a dovaříme. Brambory s rybou scedíme, vsypeme do misky. Přisypeme nadrobno posekanou jarní cibulku, strouhanou citronovou kůru, přidáme pesto, mléko, podle chuti osolíme, opepříme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Z kaše vytvarujeme placičky, které namočíme v rokvedlaném vejci, obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným Parmezánem, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C 20 minut. Po 10 minutách placičky obrátíme.

Komentáře k receptu