Vepřové kotlety po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 700 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 127.3 mg
  • Draslík 801.8 mg
  • Vláknina 2484.5 mg
  • Vitamín A 2484.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých kotlet odřízneme do poloviny maso od kosti, kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme.

  • 2

    V misce rozetřeme česnek s nastrouhanou cibulí, přidáme kmín, zázvor, pepř, mletou papriku, kardamom, sůl a vše dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou směsí potřeme kotlety, vložíme je do mísy a zalijeme jogurtem. Necháme několik hodin odležet.

  • 4

    Kotlety vyjmeme z marinády a osmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.

  • 5

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu