Kuře s rozmarýnem pečené na víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 1000 g Kuře
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 6 ks Bobkový list
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 906 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 234.5 mg
  • Draslík 627.5 mg
  • Vláknina 3372.3 mg
  • Vitamín A 3372.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme, dočistíme, osušíme a osolíme.

  • 2

    Do máslem vymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, na slaninu rozložíme rozporcované kuře. Pomažeme máslem a opepříme.

  • 3

    Připravíme česnek, stroužky rozkrájíme na polovinu a rozházíme libovolně po masu. Ještě rozložíme na maso bobkové listy.

  • 4

    Omytý citrón rozdělíme na čtvrtky a přidáme do pekáče ke kuřeti. Vše podlijeme vínem a 50 ml vývaru, případně použijeme trochu vody.

  • 5

    Maso na pekáči přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu.

  • 6

    Po hodině pekáč vyndáme z trouby, maso uvolníme, aby nebylo připečené, a ještě podlijeme. Pečeme dalších 45 minut. Ke konci pečeme maso odkryté.

Komentáře k receptu