Kuře s česnekovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo pomazánkové
  • 2 g Sůl
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 953 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 689.5 mg
  • Vláknina 5899.8 mg
  • Vitamín A 5899.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem.

  • 2

    Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami.

  • 3

    Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření.

  • 4

    Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky.

  • 5

    Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek.

  • 6

    Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct.

  • 7

    Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem.

  • 8

    Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky.

  • 9

    Podlijeme a dál pečeme půl hodiny.

  • 10

    Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme.

Komentáře k receptu