Toasty s kuřecím masem a květákem
Suroviny
- 200 g Chléb toastový
 - 120 g Kuřecí maso grilované
 - 200 g Květák
 - 3 g Sůl
 - 3 g Pepř černý celý
 - 2 g Bobkový list
 - 100 g Majonéza
 - 4 g Kari koření
 - 5 g Cukr moučkový
 - 40 g Okurky nakládané
 - 3 ml Ocet kvasný lihový
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 30 ml Víno bílé
 - 250 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 920 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 297.2 mg
 - Vláknina 8520.5 mg
 - Vitamín A 8520.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák rozebereme na malé růžičky, kuřecí maso nakrájíme na kostičky, okurku na plátky, krajíčky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači.
 - 
                                2
Květák vsypeme do rendlíku, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, přilijeme ocet a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Mezitím ochutíme majonézu. Přimícháme do ní cukr, bílé víno, citronovou šťávu a kari koření. Květák smícháme s nasekaným masem, vmícháme ochucenou majonézu, vzniklou směs navrstvíme rovnoměrně na opečené krajíčky chleba, rozdělíme na talířky, ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme jako studený předkrm.