Plamenné skopové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Skopové maso přední
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tabasco
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 579.9 mg
  • Vláknina 3171.7 mg
  • Vitamín A 3171.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Feferony nakrájíme nadrobno a se vším kořením přidáme do kastrolu k cibuli.

  • 2

    Krátce podusíme, vložíme maso, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Těsně před koncem ochutíme tabascem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu