Husí perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 483 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 358.3 mg
 - Vláknina 3222.5 mg
 - Vitamín A 3222.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé kousky husího masa prudce opečeme na husím sádle. Shrneme maso na jednu stranu a na mírném ohni osmažíme na výpeku cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem, osolíme a necháme namírno dusit, podle potřeby podléváme.
 - 
                                2
Před koncem dušení přidáme papriku a rajčata nakrájené na kousky a dusíme, dokud paprika nezměkne, poprášíme moukou, dosolíme a necháme šťávu zhoustnout.