Štika se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1132 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 115 mg
 - Draslík 111.4 mg
 - Vláknina 1117.5 mg
 - Vitamín A 1117.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.
 - 
                                3
Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.