Zapékaná čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 64.8 mg
 - Draslík 146.5 mg
 - Vláknina 3139.8 mg
 - Vitamín A 3139.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykrojíme tvrdý střed z čekanky. Poté osmahneme na másle, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme.
 - 
                                2
Vyndáme čekanky z hrnce, každou zabalíme do plátku šunky a položíme do máslem vymazaného pekáče.
 - 
                                3
Vyvaříme vývar na polovinu, vmícháme do něj mascarpone a směsí přelijeme čekanky.
 - 
                                4
Poklademe je ementálem a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby.