Velikonoční knedlíky s uzeným masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Mouka polohrubá
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 941 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 260.5 mg
  • Draslík 459.3 mg
  • Vláknina 11617.2 mg
  • Vitamín A 11617.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky jemně nasekáme.

  • 2

    Uvařené uzené maso umeleme, smícháme s cibulí a společně osmažíme na oleji a odstavíme. Přimícháme rozšlehaná vejce, bylinky, sůl, smetanu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, podle potřeby přidáme strouhanku.

  • 3

    Z těsta tvarujeme knedlíky velikosti vajec a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme zhruba 12 minut.

Komentáře k receptu