Steak T-bone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 65 g Máslo čerstvé
  • 620 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 kávová lžička Česnek
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 2 kávová lžička Šťáva citrónová
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 107.9 mg
  • Draslík 512.2 mg
  • Vláknina 386 mg
  • Vitamín A 386 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky před kuchyňskou úpravou mají mít pokojovou teplotu. Sůl, prolisovaný česnek, pepř a olej smícháme dohromady a potřeme steaky z obou stran a necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Smícháme všechny suroviny pro česnekové máslo.

  • 2

    Zapneme si gril a steaky grilujeme tak dlouho jak kdo si přeje.

  • 3

    Doba grilování nepropečený 5 - 6 minut, středně propečený 7 - 10 minut, propečený 10 - 14 minut. Při grilování obracíme steaky.

  • 4

    Steaky ozdobíme kopečkem česnekového másla a na předehřátém talíři podáváme.

Komentáře k receptu