Slovenská fazolačka
Suroviny
- 400 g Fazole červené sterilované
 - 100 g Klobása vepřová
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 1700 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Jíška instantní
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 503.2 mg
 - Vláknina 10528.6 mg
 - Vitamín A 10528.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasekanou cibuli osmahneme na oleji.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky.
 - 
                                3
Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut.
 - 
                                4
Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l.
 - 
                                5
Vaříme 15 minut.
 - 
                                6
Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
 - 
                                7
Ozdobíme na talíři petrželkou.