Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Petržel - nať
  • 600 g Telecí kýta
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 60 ml Olej olivový
  • 180 ml Rajčatová šťáva
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 1519.5 mg
  • Vláknina 20221.5 mg
  • Vitamín A 20221.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mouce okořeněné solí a pepřem obalíme telecí plátky (jednotlivé kousky o hmotnosti asi 150 g). Rozpálíme 2 lžíce olivového oleje na středním plameni ve větším hrnci, vložíme pomoučněné plátky, orestujeme je z obou stran, vyjmeme a dáme stranou.

  • 2

    Do hrnce vlijeme zbytek olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2-3 minuty za neustálého míchání.

  • 3

    Až cibule a česnek zesklovatí, přidáme rajčatovou omáčku, hovězí vývar, kostky oloupaných konzervovaných rajčat, plátky mrkve, nakrájené stonky řapíkatého celeru, nastrouhanou citronovou kůru, telecí plátky a vše dusíme zakryté pokličkou 35-40 minut na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme vývar. Nakonec přimícháme konzervované bílé fazole, jemně nasekanou petrželovou nať a prohřejeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.

Komentáře k receptu