Zeleninová polévka s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 1046 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 380.7 mg
 - Vláknina 6880 mg
 - Vitamín A 6880 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev s petrželí na kolečka, celer na nudličky, česnek prolisujeme, jarní cibulku posekáme na jemno.
 - 
                                2
Do hrnce nasypeme červenou řepu, mrkev, petržel, celer, zalijeme vodou a přivedeme k varu, osolíme, opepříme, vaříme asi 25 minut. Přidáme česnek, rajčatový protlak, posekanou jarní cibulku a dovaříme. Do odstavené polévky vmícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a teplou polévku ihned podáváme.