Králík na víně se sušeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Meruňky sušené
  • 200 g Švestky sušené
  • 60 g Mandle
  • 130 g Slanina vepřová
  • 750 g Králičí maso
  • 70 ml Olej rostlinný
  • 300 ml Víno červené
  • 50 ml Martell cognac
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 103.2 mg
  • Draslík 1503.2 mg
  • Vláknina 15290.5 mg
  • Vitamín A 15290.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí stehna očistíme a rozsekneme, mandle spaříme, oloupeme, sušené švestky bez pecek namočíme na hodinu do koňaku, sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na větší kostky, cibuli rozkrájíme na osminky.

  • 2

    V kastrole na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, orestujeme, přidáme porce králíka, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Maso přelijeme vínem a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pod poklicí maso dusíme, během dušení maso obracíme a přeléváme vínem. Před koncem dušení přidáme k masu švestky, do kterých jsme vložili mandle i s koňakem, meruňky a dodusíme.

Komentáře k receptu