Srnčí guláš ostrý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 360 g Chléb celozrnný žitný
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 30 g Feferony
  • 60 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Cibule - nať
  • 25 g Hořčice Dijonská
  • 900 g Srnčí maso
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Masox
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 91.2 mg
  • Draslík 959.8 mg
  • Vláknina 17086.7 mg
  • Vitamín A 17086.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusky nakrájíme na nudličky, cibulovou nať posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přiložíme srnčí maso vcelku a ze všech stran osmažíme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci ostřejší hořčice, podlijeme troškou vody a dusíme do vysmahnutí. Zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a vaříme aspoň 1/2 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vrátíme do hrnce, přidáme česnek, feferonky a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu