Roláda z telecí hlavy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 145 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 496.7 mg
 - Vláknina 10434.8 mg
 - Vitamín A 10434.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné maso z očištěné telecí hlavy omyjeme, nasolíme a srolujeme na roládu. Svážeme kuchyňskou nití.
 - 
                                2
Do hrnce s vodou dáme pepř, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Přidáme roládu a vaříme cca 180 minut. Půl hodiny před koncem vložíme mrkev, celer, petržel a brambory. Roládu vyndáme se zeleninou a nakrájíme.
 - 
                                3
Vývar přecedíme, svaříme, osolíme, opepříme a přelejeme ho do talíře na telecí hlavu a zeleninu.
 - 
                                4
Podáváme horké.