Olihně s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 2128 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 1452 mg
 - Vláknina 12027.5 mg
 - Vitamín A 12027.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.7 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, řapíky celeru, pórek a česnek. Mícháme a opékáme na mírném ohni, až zelenina změkne. Vložíme čisté olihně, pokrájené na proužky, sůl, pepř, ještě pár minut orestujeme. Podlijeme vínem, zvolna dusíme 15 minut. Vmícháme čtvrtky rajčat a dusíme dalších 5 minut, odstavíme, zakryjeme, uchováme teplé.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z listů mangoldu otrháme řapíky, vhodíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut, potom přidáme natrhané zbytky listů, odstavíme. Mangold scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpálíme olivový olej, vložíme nasekaný česnek, chilli papričku a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme okapaný mangold, za stálého míchání opékáme, až budou řapíky měkké. Osolíme, opepříme, rozdělíme na jednotlivé talíře, doplníme olihněmi se zeleninou.