Indické kuře na polosucho
Suroviny
- 50 ml Máslo čerstvé
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Chilli paprička zelená
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Pasta česneková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 595 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 148 mg
 - Draslík 1230 mg
 - Vláknina 6719.8 mg
 - Vitamín A 6719.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.9 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prsa zbavíme nečistot a naklepeme. Rajčata rozpůlíme, zbavíme je dužiny a nakrájíme na kolečka. Zázvor společně s paprikou a lístky koriandru nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtyři části.
 - 
                                2
V pánvi si rozpálíme olej, lehce osmahneme cibuli, kterou následně odložíme bokem. Posléze osmažíme na témže oleji papriku a rajčata.
 - 
                                3
Na jiné pánvi rozpálíme máslo a kuřecí prsa, rajčatovou dužinu, zázvor, česnek, sůl, chilli a pastu z rajčat taktéž orestujeme. Celou směs smažíme, dokud nám maso nezezlátne a nezměkne. K masu přidáme suroviny z první pánve a garam masalu. Promícháme, přikryjeme pokličkou a chvíli podusíme. Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.