Labužnické vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 284.7 mg
  • Draslík 612.5 mg
  • Vláknina 2248 mg
  • Vitamín A 2248 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme, poprášíme paprikou a posypeme nasekaným rozmarýnem. Opečeme na rozpáleném oleji (6 minut z každé strany) a včetně výpeku vložíme do tukem vymazaného pekáče.

  • 2

    V míse smícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, vejce, podle chuti sůl a pepř a směs rozložíme na kotlety v pekáči. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu