Pikantní masový špíz na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 670.7 mg
 - Vláknina 1934.7 mg
 - Vitamín A 1934.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.
 - 
                                3
Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.
 - 
                                5
Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.