Čalamáda ze zelí a paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 11.2 mg
 - Draslík 666.2 mg
 - Vláknina 17380 mg
 - Vitamín A 17380 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 220.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na proužky nakrájíme zelí, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka.
 - 
                                2
Promícháme a 2 hodiny necháme odležet.
 - 
                                3
Připravíme v hrnci nálev, smícháme olej, Deko, ocet a vodu a povaříme.
 - 
                                4
Scedíme vychladlý nálev a nalijeme ho do čistých omytých sklenic, které jsme naplnili zeleninovou směsí.
 - 
                                5
Sklenice uzavřeme, zatížíme a 24 hodin necháme stát.
 - 
                                6
Poté schováme do temna.