Marinované filé s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1.5 kg Filé rybí
  • 7 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 104.7 mg
  • Vláknina 2061.5 mg
  • Vitamín A 2061.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem připravíme filé. Nekřehčené mražené bílé rybí filé necháme povolit a pak ho pokrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rybí kostky dáme do mísy, přidáme 5 lžic limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, dále sůl, mletý pepř a promícháme. Rybí směs pak necháme přes noc zakrytou v chladničce marinovat.

  • 2

    Druhý den, když je ryba pevná a matná, marinádu slijeme, nebude již potřeba.

  • 3

    Červenou a zelenou papriku zbavené stopek a semen a velké pevné rajče nasekáme nadrobno a chilli papričku najemno. Z limetky ukrojíme 6 plátků.

  • 4

    Filé smícháme s nasekanou zeleninou, přilijeme 2 lžíce limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, podle chuti přisolíme, připepříme, promícháme a rozdělíme do širokých sklenic. Ozdobíme plátkem limetky a servírujeme.

Komentáře k receptu